Afrika Vakfı

Türkiye 1990’lı yılların sonundan itibaren Afrika Kıtası ile kurduğu ilişkileri geliştirmeye başladı. Günümüzdeyse ilişkiler, gerek siyasi temsil gerek ekonomik ve kültürel açıdan ileri bir düzeye taşınıyor. Türkiye’nin bölgedeki partnerlerine sunmuş olduğu insani politika, Türkiye’ye güvenle bakılması ve ilişkilerin sağlıklı bir şekilde geliştirilmesi sonucunu ortaya çıkartıyor.

Türkiye’nin Afrika ile gelişen ilişkileri kıtayı daha yakından tanımayı ve ilişkilere katkı sağlayacak sivil unsurların oluşmasını gerekli kılıyor. Buna mukavim olarak Afrika Vakfı 2015 yılında Afrika üzerine eğitim ve araştırmalar yapan Ankara merkezli bir sivil toplum örgütü olarak faaliyetlerine başladı.

Learn More

Vizyon

Türkiye’nin Afrika ile doğrudan ve kalıcı bir ilişki bağınının oluşmasını sağlamak, bu ilişkileri desteklemek ve uzun yıllar boyunca sürdürmek.

Misyon

Türkiye’deki Afrika çalışmalarında bilgi birikimi oluşturmak. Bu alanda çıktılar üretmek, üretilen çıktıları dijital veya basılı olarak yayımlamak. Kıta Afrikasına dair farkındalık oluşturarak çıktıları geniş kitlelere ulaştırmak, iletişimi ve etkileşimi artırmak. Türkiye’de Afrika alanında çalışacak insan kaynağı yaratmak ve var olanı desteklemek. Afrika – Türkiye arasındaki ilişkiler üzerindeki ağı geliştirmek.

Hasan Basri KURT

Bilal İLHAN