Somaliland: 2021 Parlamento ve Yerel Konsey Seçimlerine Genel Bir Bakış

Bu rapor Mohamed Abdirahman Hassan (ISIR) ve Muhammed Yasir Okumuş (Afrika Vakfı) tarafından yazılmıştır.

ISIR Düşünce Kuruluşu

Stratejik İçgörüler ve Araştırma Enstitüsü (ISIR), politika savunuculuğu çalışmalarını bilgilendirmek için araştırmayı kullanan bağımsız, tarafsız bir kuruluştur.

Barış ve güvenlik alanlarında olumlu sonuçlara yol açan sağlam kamu politikalarının oluşturulmasını teşvik etmek için yenilikçi düşünceye doğru çalışan Afrika bölgesindeki kuruluşlara ve karar vericilere tarafsız politika araştırması, eğitim ve analizler yapar. yönetim, insan haklarının ve demokrasinin korunması.

Afrika Vakfı

2015 yılında kurulan Afrika Vakfı, Ankara, Türkiye merkezli bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Afrika Vakfı, Türkiye’nin insan sermayesinin gelişimine katkıda bulunmak için araştırmalar ve çeşitli eğitim programları yürütür ve Afrika bilincini artırmayı amaçlar.

Özet

Somaliland, Temsilciler Meclisi üyelerini, belediye başkanlarını ve Yerel Konsey üyelerini seçmek için sandığa gidiyor. Ulusal Seçim Komisyonu seçmen kayıt sürecini tamamladı ve 1 milyondan fazla kayıtlı seçmen 31 Mayıs 2021’de oy kullanabilecek. Seçim sürecinde ve Temsilciler Meclisi seçimlerinde art arda gecikmeler yaşandığı için seçimler önemli. Yerel Konseyler ilk kez birlikte yapılacak.

ISIR Düşünce Kuruluşu ve Afrika Vakfı, Somaliland’daki seçim süreci ve Mayıs 2021 seçimlerine giden mevcut durumla ilgilenen uzmanlar ve genel okuyucu için bu raporu ortaklaşa hazırladı. Politika özeti, Somaliland’ın siyasi sistemi ve siyasi partileri, seçim organları ve sivil toplum gibi seçim sürecine dahil olan aktörler hakkında temel bilgiler içeriyor; kadınların ve etnik azınlıkların katılımı, seçimlerin finansmanı ve diasporanın rolü gibi seçimler öncesindeki güncel meseleler hakkında derinlemesine analizler sunuyor; ve son olarak, seçimle ilgili çeşitli aktörlere tavsiyelerde bulunuyor.

Bu makale İngilizce olarak yazılmıştır. Türkçeye tercüme edilecektir.

Raporun Tamamını Okumak için Tıklayınız.