GENEL BAKIŞ

Temel Eğitim Programları Semineri (3. Dönem)

05 Ekim 2019 - 23 Kasım 2019

Son başvuru tarihi 20 Eylül

DÖNEM

EKİP

SÜRESİ

DERSLER

4 ders

SERTİFİKA

Evet

KONTENJAN

Başvurmadan önce mutlaka programın detaylarını inceleyiniz. HEMEN BAŞVUR

SEMİNER HAKKINDA

Seminerin amacı, tarihsel süreçteki dini, etnik, kültürel ve demografik yapının değişimine neden olan koşulların iyi bir şekilde anlaşılması ve Afrika tarihinin doğru incelenmesidir. Bu seminerde Afrika tarihi dönemlendirilerek dünyadaki gelişmelere bağlı şekilde Afrika’da tarihin akışının nasıl değiştiği işlenmekte ve Afrika tarihinin dünya tarihi içerisinde nereye oturduğu analiz edilmektedir. Afrika kıtasının tarihinin incelenmesi, Afrika çalışmalarında birinci basamak olmakla birlikte; literatürdeki eksikliklerinin tespitine ve yeni çalışma alanlarının da ortaya çıkmasına zemin oluşturmaktadır.

HEDEF KİTLE

Afrika Vakfı, Türkiye ile Afrika arasında tarihi, kültürel, sosyal alanlar başta olmak üzere siyasi ve ekonomik ilişkilerin gelişimi için derinlemesine ortak çalışmalar yapmayı, Türkiye’de mukim öğrencileri, iş adamlarını ve akademisyenleri barındıran geniş bir Afrikalı kitleye hitap etmeyi, Afrika kıtası ve Afrika ülkeleri ile ilgili akademik kariyer yapmak isteyen Türk öğrenciler ve kıtayı tanımak isteyen iş adamlarına destek sunmayı, bölge üzerine çalışmalar yapan araştırmacıları bir araya getirerek bilgi üretimini ve paylaşımını sağlayan bir platform oluşturmayı hedeflemektedir.

Diğer taraftan disiplinler arası çalışmaları desteklemek amacıyla panel, sempozyum ve seminerler düzenleyen Afrika Vakfı, Türkiye ve Afrika ülkelerinin genç ve dinamik nüfuslarına yerel, ulusal ve küresel düzeyde katkı yapmayı ve iş birliği imkanları sunmayı amaçlamaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvurular belirtilen tarihler arasında Afrika Vakfı’nın internet sayfası (www.afrikavakfi.org) üzerinden gerçekleştirilecektir.

SERTİFİKA HAKKINDA

Derslere öngörülen oranda katılım sağlayan ve şartları yerine getiren katılımcılara program sonrasında sertifika/katılım belgesi takdim edilecektir.

afrikavakfi