ETKİNLİK BİLGİLERİ

Horn Of Africa At The Crossroad Workshop

Afrika Boynuzu dar anlamda Somali, Eritre, Cibuti ve Etiyopya’yı kapsayan güvenlik, ekonomi ve diplomatik olarak dünyanın stratejik noktalarından birisidir.

Türkiye’nin Sahra-Altı Afrika’da ekonomik yatırımlarının ve siyasi ilişkilerinin en yoğun olduğu bölgedir.

Son dönemde bölgede yaşanan diplomatik hareketlilikler ve küresel ve bölgesel güçlerin artan ilgisi bu bölgeye özel uzman katılımcılarla bir çalıştay yapmayı gerekli kılmıştır.

Çalıştay, alanında uzman ve Afrika Boynuzu hususunda saha tecrübeleri olan veya bizzat sahadan katılım sağlayan çeşitli akademisyenlerin ve bürokratların katılımı ile gerçekleştirilmiştir. İlgili programın düzenlenmesinin temel amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Afrika ülkeleri ile olan yakın ilişkilerini geliştirmek ve bölgede meydana gelen son gelişmeleri değerlendirerek ilgili makamlara tavsiye niteliğinde bilgi notu hazırlanılması ve ikili işbirliklerini geliştirmek adına adımlar atılmasının önünü açmaktır. Bu kapsamda düzenlenen programda çeşitli konular üzerinde durulmuştur.

Bu Konular;

1- Afrika Boynuzu’nda Meydana Gelen Siyasal Gelişmeler (Political Developments in the Horn of Africa)

2- Afrika Boynuzu’nda Toplum ve Güvenlik (Security and the Society in the Horn of Africa)

3- Afrika Boynuzu’nda Dış Aktörlerin Rolü (Role of External Powers in the Horn of Africa)

Çalıştay, Afrika Vakfı ve TİKA (Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı) ortaklığında 4 Nisan 2019 tarihinde Ankara Green Park Otel’de gerçekleştirilmiştir.

Çalıştay çıktısı olarak yayın hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

Etkinlik Tamamlanmıştır

TÜRÜ