ETKİNLİK BİLGİLERİ

“Facing Global Challenges: Turkish and South African Perspectives” Toplantısı

01.08.2019 tarihinde Grand Ankara Hotel’de gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında Türkiye-Güney Afrika ilişkilerinin bugünü ve geleceği konuşulmuştur. Toplantıya Güney Afrika’dan Nocawe Mafu, Bavelile Hlongwa gibi Bakan yardımcıları ve African National Congress partisi Genel Sekreteri Elias Magashule dahil olmak üzere 14 kişilik üst düzey bürokratların yanında, Türkiye’den çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen katılmıştır.

Toplantıda Türkiye ve Güney Afrika arasında kurulabilecek iş birliği olanaklarıyla beraber, iki ülkenin kazan-kazan anlayışıyla oluşturabilecekleri ekonomik birlikteliğin iki ülkeye ve bölgelerine sağlayacağı faydalardan bahsedilmiştir. 21.yüzyılın belirsizlik ve dalgalanmalarla dolu dünyasında bu iki ülkenin birbirini tamamlayıcı ekonomik özelliklere sahip olduğu ve bu özelliklerin planlı bir şekilde kullanılarak ortaya çıkabilecek büyüme potansiyeli toplantı boyunca vurgulanmıştır. Ekonomik birlikteliğin siyasi bir yakınlık ve birlikte hareket etme fikrini de ilerleteceğine değinilen toplantıda gelişmekte olan ülkelerin birlikte hareket ederek karşılarına çıkabilecek meydan okumalara karşı daha dirençli olacaklarına dikkat çekilmiştir.

Etkinlik Tamamlanmıştır

TÜRÜ