BAŞKANIN MESAJI

Kani-Torun-2Afrika ile bağlarımızı yeniden kuruyoruz

Afrika Vakfı, Türkiye ile Afrika arasında tarihi, kültürel, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlar başta olmak üzere ilişkilerin ve işbirliğinin gelişimi için çalışmalar yapmak üzere kuruldu. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine sağlanan burslar ve Afrika konulu akademik araştırma destekleri ile Afrika adından söz ettiriyor.

Vakfımızın bugün iki önemli hedefi vardır:

• Türkiye’de Afrika ülkelerini bilen uzman yetişmesi için akademik çalışmalara ve araştırmalara destek vermek,
  • Türkiye de eğitim görmekte olan Afrikalı öğrencilerin ülkelerine dönüş süreçlerini desteklemek ve karşılıklı işbirliğini güçlendirmek.

Afrika ile ilişkilerin kadim tarihinin farkında, bu coğrafyanın güzellikleri kadar karşı karşıya olduğu kimi zorlukların idrakinde bir sivil toplum kuruşu olarak Afrika Vakfı, eşitlik, şeffaflık ve yardımlaşma temelinde hizmetler sunma gayretindedir.

Sahip olduğumuz bu vizyon çerçevesinde, Afrika ülkeleri ile her geçen gün ilişkileri daha da güçlendirerek yeni iş birlikleri için heyecan ile çalışıyoruz.

Dr. C. Kani TORUN
Afrika Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı